Τι θα έλεγες αν το σπίτι σου μύριζε σαν καλός παριζιάνικος φούρνος; Δεν είναι και πολύ δύσκολο να φτιάξεις από μόνη σου, αφράτη νόστιμη μπαγκέτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 2,5 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1,5 κ.γ ξηρή μαγιά
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.σ έξτρα νερό
- Σουσάμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τα στεγνά σου υλικα. Τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Άνοιξε ένα βαθύ άνοιγμα στο κέντρο του μείγματος και ρίξε το χλιαρό νερό.
- Ζύμωσε για 15 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και να μην κολλάει στα χέρια.
- Βάλε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. Συμπλήρωσε με λίγο λάδι γύρω από τη ζύμη, σκέπασε και άσε για 30 περίπου λεπτά (ή μέχρι να διπλασιαστεί)
- Σε αλευρωμένο ρηχό ταψί πλάσε 2 μπαγκέτες, όσο πιο λεπτές μπορείς (όχι πολύ να μην ξεραθούν). Πίεζε την ζύμη πολύ ελαφρά να μην μείνει αέρας μέσα σε αυτή
- Χάραξε τις μπαγκέτες διαγώνια στην επιφάνεια
- Άφησε και πάλι σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει
- Άλειψε με τον κρόκο του αυγού (με μια κουταλιά νερό) και αν θες πρόσθεσε σουσάμι.
- Ψήσε για 20-25 λεπτά σε προθεσμασμένο φούρνο στους 190 ºC
Tip
Πρόσεξε όταν χαράζεις την μπαγκέτα, να μην κόψεις την ζύμη βαθειά. Ενδέχεται να ξεραθεί πολύ στο εσωτερικό και να μην στέκεται!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ