Η πιο κλασική και νόστιμη ιταλική πίτσα με μόλις 293 θερμίδες… Και σε μια συνταγή που θα σε ανταμείψει στο λιγότερο δυνατό χρόνο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ζύμη για πίτσα
- Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 ντοματάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250οC
- Άπλωσε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι και ψήσε για 8 λεπτά στο φούρνο
- Βγάλε από το φούρνο, άλειψε με ελαιόλαδο και τρίψε τα άκρα με το σκόρδο κομμένο στα δύο
- Άπλωσε τις ντομάτες στη ζύμη και πρόσθεσε και το τυρί
- Ψήσε στο φούρνο για 12 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει καλά το τυρί
- Ανακάτεψε μισό κουτάλι ξίδι με μισό κουταλάκι ελαιόλαδο και ράντισε με αυτό την πίτσα
- Πρόσθεσε και το βασιλικό και αλατοπίπερο και σέρβιρε
Tip
Δοκίμασε να βγάλεις το φύτρο από το σκόρδο για να δώσει άρωμα που δεν θα μείνει όμως στην αναπνοή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ