Νόστιμα παξιμάδια με ελαιόλαδο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ετοίμασέ τα μόνη σου και κάνε τις σαλάτες σου, τα διάφορα ορκετικά και τον κρητικό ντακο εντελός ξεχωριστό!

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ½ -2 ποτήρια χλιαρό νερό περίπου
  • 40 γρ.νωπή μαγιά ή 1 ½ φακελάκι ξερή
  • 1 κ.γλ γλυκάνισο
  • 1 κ.σούπας αλάτι
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα βαθύ μπολάκι διάλυσε τη μαγιά με ½ ποτήρι απ το νερό της συνταγής και πρόσθεσε 3-4 κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας χυλός. Βάλε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
  • Σε λεκάνη κοσκίνισε το αλεύρι και βάλε το αλάτι ,τη ζάχαρη, το γλυκάνισο και ανακάτεψε
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε με τα χέρια να νωτίσει όλο το αλεύρι.
  • Πρόσθεσε τη φουσκωμένη μαγιά και το υπόλοιπο νερό (χλιαρό) και ζύμωσε μέχρι να γίνει απαλή και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
  • Σκέπασε τη ζύμη και άφησέ την σε ζεστό μερός να φουσκώσει (να διπλασιαστεί) για 1 ώρα
  • Πλάσε 2 μπαστούνια και βάλτα σε λαδωμένο ταψί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μακρόστενες φόρμες κέικ
  • Άφησε και πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC
  • Ψήσε για 45 περίπου λεπτά
  • Άφησε να κρυώσει και κόψε σε φέτες
  • Ψήσε ξανά τις φέτες (στον αέρα) στους 150ºC μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164