Φτιάχνεται από μαύρο αλεύρι και είναι η πιο τυπική κρέπα που θα συναντήσεις στην Βρετάνη της Γαλλίας. Μην τη δοκιμάσεις γλυκιά. Είναι ιδανική για να σερβίρεις πρωινό με αυγό μάτι ή μια σειρά από μαλακά τυριά που λιώνουν στο κέντρο της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 750ml κρύο νερό
- 1 αυγό
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι με το αλάτι
- Πρόσθεσε αργά, αργά το νερό ανακτεύοντας διαρκώς. Στο τέλος πρόσθεσε και το αυγό και ανακάτψε να ομογενοποιηθεί
- Άφησε τη ζύμη σου να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο. Καλό είναι να τη σκεπάσεις με μια μεμβράνη
- Ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βουτυράκι, όπως και τις κανονικές κρέπες
- Φύλαξε τις κρέπες στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Ζέστανε όσες θέλεις καθέ φορά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ