Παραδοσιακή ζύμη για γαλλική κρέπα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Φτιάχνεται από μαύρο αλεύρι και είναι η πιο τυπική κρέπα που θα συναντήσεις στην Βρετάνη της Γαλλίας. Μην τη δοκιμάσεις γλυκιά. Είναι ιδανική για να σερβίρεις πρωινό με αυγό μάτι ή μια σειρά από μαλακά τυριά που λιώνουν στο κέντρο της.

Συστατικά

  • 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 750ml κρύο νερό
  • 1 αυγό
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι με το αλάτι
  • Πρόσθεσε αργά, αργά το νερό ανακτεύοντας διαρκώς. Στο τέλος πρόσθεσε και το αυγό και ανακάτψε να ομογενοποιηθεί
  • Άφησε τη ζύμη σου να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο. Καλό είναι να τη σκεπάσεις με μια μεμβράνη
  • Ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βουτυράκι, όπως και τις κανονικές κρέπες
  • Φύλαξε τις κρέπες στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Ζέστανε όσες θέλεις καθέ φορά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164