Μια νόστιμη συνταγή με γλυκά καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και διάφορα μυρωδικά. Α, μην ξεχνάς 2 λαχταριστά κομμάτια έχουν μόλις 238 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 750 γρ. μπέικον (ιταλικού στιλ – θα το βρεις σε κυβάκια στο sumer market)
- 8 φλιτζάνια κρεμμύδια σε ροδέλες (3 μεγάλα πκρεμμύδια περίπου)
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι, Πιπέρι (λευκό κατά προτίμηση)
- 3/4 του φλιτζανιού τριμμένο ιταλικό τυρί fortina (ή κάποιο άλλο πικάντικο, μαλακό κίτρινο τυρί)
- Ζύμη για πίτσα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε μια κουταλιά της σούμας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε ελαφρά το μπέικον
- Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Άφησε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC και στρώσε τη ζύμη σου σε στρογγυλό ταψάκι 30 εκατοστών
- Άλειψε τη ζύμη με ελαιόλαδο και στρώσε το μείγμα με τα κρεμμύδια. Ρίξε από πάνω το τριμμένο τυρί και βάλε στο φούρνο για 10 λεπτά
- Σέρβιρε ζεστή
Tip
Μπορείς να τρίψει λίγο τριμμένο ξερό θυμάρι και λευκό πιπέρι επάνω από τη ζεστή πίτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ