Η αγαπημένη πίτσα ξεφεύγει λίγο από τη συνηθισμένη της μορφή! Τη φτιάχνεις σε πυρίμαχο τηγάνι και τα υλικά σου είναι λαχανάκια Βρυξελλών και λεμόνι! Ειδικά αν ψάχνεις έναν έξυπνο και νόστιμο τρόπο να μαγειρέψεις τα λαχανάκια για σένα ή για την οικογένεια αυτή η συνταγή είναι ιδανική !Ενθουσιάστηκες; Δοκίμασέ την!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σούπας + 1 κ.γλυκού ελαιόλαδο
- Μια συσκευασία έτοιμης, φρέσκιας ζύμης για πίτσα
- 120 γραμμ. φρέσκια μοτσαρέλα λεπτοκομμένη
- 2/3 φλιτζ. τριμμένο πεκορίνο
- 3 φλιτζ. φύλλα από λαχανάκια Βρυξελλών
- αλάτι, πιπέρι
- 5 πολύ λεπτές φετούλες λεμονιού κομμένες στη μέση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Άλειψε με το 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι ένα μεγάλο τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο ή αλλιώς ένα στρογγυλό ταψί.
- Άπλωσε τη ζύμη και άλειψε την άκρη της με λίγο ακόμη λάδι.
- Άπλωσε τη μοτσαρέλα και το μισό πεκορίνο στην επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας μισό εκατοστό περιθώριο από την άκρη της ζύμης.
- Ανακάτεψε το υπόλοιπο πεκορίνο με τα φύλλα από τα λαχανάκια και το υπόλοιπο λάδι, 1/4 κ.γλυκού αλάτι και άλλο τόσο πιπέρι.
- Άπλωσε τα λαχανάκια πάνω από τη μοτσαρέλα και από πάνω τις λεπτές φετούλες λεμονιού.
- Βάλε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη από κάτω. Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε περίπου άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
Tip
Σέρβιρε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι για περισσότερο άρωμα. Οι φέτες λεμονιού πρέπει να είναι πολύ λεπτές για να μην πικρίσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ