Μια πίτσα που προσπαθεί να σε κρατήσει σε καλή φόρμα, χωρίς εκπτώσεις στη γεύση. Εντάξει! Ένοχοι… βάλαμε και λίγο πεπερόνι για να την απολαύσεις, αλλά μείναμε και πάλι στις θερμίδες χαμηλά.
Θερμίδες 260/Δύο κομμάτια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ ζύμη για πίτσα ολική άλεσης [Βρες τη συνταγή εδώ]
- ¼ του φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη ντομάτα
- 6 μέτρια λευκά μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ημίπαχο τυρί μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες
- ¼ του φλιτζανιού ημίπαχο τυρό ricotta
- 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ ξίδι βαλσάμικο
- Φουντίτσες φρέσκια ρίγανη
- 5-6 φέτες πεπερόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου 200 C
- Άππλωσε την πίτσα σε πάγκο εργασίας και κάλυψέ την με τη σάλτσα ντομάτας.
- Πρόσθεσε το τα μανιτάρια, τα πεπερόνι και στη συνέχεια τη μοτσαρέλα και τη ricotta
- Ψέκασε με το ελαιόλαδο και μετάφερε την πίτσα σε αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος του φούρνου μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα η ζύμη στα άκρα
- Ανέβασε την πίτσα στη μεσαία θέση και άναψε το γκριλ να λιώσει καλά το τυρί.
- Άφησε την πίτσα να κρυώσει 5 λεπτά και ψέκασε με το βαλσάμικο ξίδι και φουντίτσες φρέσκια ρίγανης
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ