Πικάντικη, νόστιμη και από τα χεράκια σου! Μια ιδέα καταπληκτική για συγκέντρωση στο σπίτι με φίλους και καλή ταινιούλα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. συμπυκωμένο χυμό ντομάτας
- 2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (γκούντα και έμενταλ είναι ιδανικό)
- 100 γρ. τριμμένη φέτα
- 10 ελιές Καλαμών σε ροδέλες
- 10 φέτες μορταδέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό και πρόσθεσε την μαγιά. Άφησε το μείγμα να σταθεί 10 λεπτά
- Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το αλάτι
- Στη συνέχεια ανακάτεψε το αλεύρι ολικής άλεσης και 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά να γίνει μια ζύμη
- Βγάλε τη ζύμη και δούλεψέ τη σε επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Βάλε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και γύρισέ τη να λαδωθεί από όλες τις πλευρές σκέπασε με πετσέτα και άφησε να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα
- Στη συνέχεια χώρισε τη ζύμη σε δύο μέρι και άφησε ακόμη 45 λεπτά να πάρει περισσότερο όγκο
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC άνοιξε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι όσο πιο λεπτή μπορείς
- Αν θέλεις μπορείς να την ψήσεις για 10-15 λεπτά σκέτη και στη συνέχεια να προσθέσεις τα υλικά
- Άλειψε λίγο ελαιόλαδο και στρώσε χυμό ντομάτας με το μπούκοβο
- Στρώσε από πάνω τις φέτες μορταδέλα και πασπάλισε με τη φέτα
- Άπλωσε από τις ελιές και κάλυψε με το τριμμένι τυρί
- Ψήσε στο φούρνο για 10-15 λεπτά να λιώσει το τυρί (αν η ζύμη είναι προψημμένη)
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ