Είναι εύκολη, απλή, πολύχρωμη, πλήρης σε λαχανικά και σου… βάζει ιδέες για το πώς να σερβίρεις τα λαχανικά με έξυπνο και νόστιμο τρόπο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γραμμ. έτοιμη ζύμη πίτσας
- 1,5 φλιτζ.τυρί ρικότα
- μισό φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 κ.σούπας βασιλικό ξερό
- μισό κουταλάκι αλάτι
- μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- μισό μέτριο κρεμμύδι κομμένο
- 200 γραμμ. τοματίνια κομμένα στη μέση
- μισή πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
- 1 φλιτζ. καλαμπόκι (φρέσκο ή ξεπαγωμένο)
- 2 φλιτζ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Βγάλε τη ζύμη της πίτσας από το ψυγείο και άφησέ την να σταθεί για λίγο.
- Ανακάτεψε τη ρικότα, τη μοτσαρέλα, το βασιλικό, το αλάτι και το μπούκοβο σε ένα μικρό μπολ και άσε στην άκρη.
- Λάδωσε ελαφρά έναν πλάστη.
- Άνοιξε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα τόσο ώστε να χωρέσει σε ένα μέτριο ταψί.
- Βάλε τη ζύμη με τη λαδόκολλα στο ταψί και με τα δάχτυλά σου πίεσέ την ελαφρά πάνω στα τοιχώματα του ταψιού.
- Άπλωσε το μίγμα του τυριού πάνω στη ζύμη αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά αέρα από όλες τις πλευρές.
- Βάλε τα λαχανικά με τη διάταξη των χρωμάτων του ουράνιου τόξου δηλαδή μια γραμμή κρεμμύδι, μετά τοματίνια, πιπεριά, καλαμπόκι, μπρόκολο.
- Περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και ψέκασε τα λαχανικά με λίγο μαγειρικό σπρέι.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι αλλά και τα λαχανικά, περίπου 20 λεπτά.
- Άσε την πίτσα να σταθεί για λίγο πριν την κόψεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ