Εναλλακτική πίτσα με λαχανικά και μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- 350 gr μοτσαρέλα
- 150 + 150 gr παρμεζάνα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 kg ζύμη για πίτσα
- καλαμποκάλευρο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 φλ. kale
- 8 φιλέτα αντζούγιας
- 2 μεγάλα αυγά
- 1½ κ. γλυκού ρίγανη
- 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πρόθερμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι να ζεσταθεί για 10 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το σκόρδο λιωμένο και το ελαιόλαδο και σε ένα άλλο μπολ τη μοτσαρέλα με τη μισή παρμεζάνα.
- Αλεύρωσε μια επιφάνεια και βάλε τη μισή ζύμη και άρχισε να την επεξεργάζεσαι με τα χέρια σου μέχρι να ανοίξεις ένα στρογγυλό φύλλο περίπου 30 εκατοστών.
- Βγάλε το τηγάνι από το φούρνο και πασπάλισέ το με το καλαμποκάλευρο,
- Βάλε τη ζύμη στο τηγάνι με προσοχή και άλειψέ την με το λάδι και το σκόρδο και αλατοπιπέρωσέ το.
- Ρίξε από πάνω δύο φλιτζάνια από το μείγμα τυριών, μισά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το μισό kale και τέσσερις αντζούγιες.
- Ρίξε από πάνω άλλο μισό φλιτζάνι από τα τυριά και μπόλικο αλατοπίπερο.
- Ψήσε την πίτσα μέχρι το ζυμάρι να χρυσίσει και το τυρί να λιώσει, για περίπου οκτώ λεπτά.
- Βγάλε την πίτσα και σπάσε ένα αυγό στη μέση, αλατοπιπέρωσέ το και ξαναβάλε να ψηθεί για άλλα έξι λεπτά
- Μετάφερε την πίτσα σε μια επιφάνεια κοπής και άλειψε το ψωμί με επιπλέον λάδι και σκόρδο.
- Πασπάλισε με έξτρα παρμεζάνα και ρίγανη και ελάχιστο ξύσμα λεμονιού.
- Πασπάλισε το τηγάνι με λίγο ακόμη καλαμποκάλευρο και επανάλαβε τη διαδικασία και για τη δεύτερη πίτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ