Ψωμάκι από τα χεράκια σου; Ναι! Θέλεις να το εμπλουτίσεις λίγο περσσότερο; Ένα πολύ αφράτο, γλυκό και γευστικό ψωμί με κολοκύθι. Απολαυστικό τόσο για το πρωινό σου, όσο και για να συνοδεύσει αυγά μάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για τη φόρμα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο ακόμη για τη φόρμα
- 1/3 φλιτζανιού γάλα
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο στον τρίφτη
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC βαθμούς. Άλειψε μια μέτρια φόρμα του κέικ με λίγο λάδι, πασπάλισέ την με αλεύρι και τίναξέ την φύγει όσο περισσεύει.
- Σε ένα μικρό μπολ χτύπα το λάδι, το γάλα και τα αυγά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το baking, 1,5 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Πρόθεσε το κολοκύθι και σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά ώστε να σχηματιστεί η ζύμη.
- Βάλε τη ζύμη στη φόρμα και πίεσέ την μαλακά να απλωθεί.
- Ψήσε περίπου 1 ώρα. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμο το ψωμί βάλε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ψωμιού και πρέπει να βγαίνει καθαρή. Εάν το ψωμί κοκκινίσει γρήγορα, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο.
- Άφησέ το να κρυώσει 15 λεπτά και ξεφόρμαρέ το.
Tip
Εμπλούτισε το ψωμάκι με κουκουνάρι, καρύδια, παπαρουνόσπορο ή ό, τι άλλο ταιριάζει στη δική σου γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ