Λαχταριστό “ψωμί”- πίτσα με φρέσκα βότανα και άρωμα σκόρδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 3 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 1/4 κ. γλυκού στιγμιαία μαγιά
- 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 225 gr ζεστό νερό
Για τη γέμιση:
- 2 φλ. μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. + λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα
- 60 gr πεπρόνι λεπτοκομμένο
- 1 κ. σούπας ρίγανη
- 3 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
Για το βούτυρο:
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το λάτι.
- Πρόσθεσε το νερό σιγά- σιγά, ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει, αλλά να κολλάει και πλάσε για δύο με τρία λεπτά σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
- Βάλε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, σκέπασέ το και άφησέ το να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μοτσαρέλα κομμένη, την παρμεζάνα, το πεπερόνι, τη ρίγανη και 2 3/4 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Χώρισε το ζυμάρι στη μέση, κάλυψε ξανά εκείνο που δεν θα χρησιμοποιήσεις και το άλλο ζύμωσέ το σε φύλλο πάχους μισό εκατοστό.
- Με ένα κυκλικό σκεύος κόψε 10 με 12 κομμάτια ζύμης με διάμετρο έξι εκατοστά.
- Βάλε δύο κουταλιές από τη γέμιση σε κάθε κύκλο ζύμης και δίπλωσέ τα στη μέση.
- Σε μια ορθογώνια φόρμα ελαφρώς λαδωμένη τοποθέτησε κολλητά τα γεμιστά μισοφέγγαρα με την ένωση προς τα πάνω.
- Πασπάλισε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και επανάλαβε τη διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
- Ψήσε για 22 με 25 λεπτά, βγάλε από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Βάλε το βούτυρο και το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανέ τα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε το μείγμα από τη φωτιά, ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα αρωματικά και με ένα πινέλο άλειψε τα ζεστά ψωμάκια.
- Σέρβιρε με τη σάλτσα ντομάτας που έχεις κρατήσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ