Ονομάζονται scones και είναι κάτι μεταξύ αφράτου ψωμιού και κέικ. Θα μπορούσε κανείς να τα ορίσει ως τον αντίζηλο του γαλλικού μπριός. Έχει λίγη ζάχαρη και μάλλον ουδέτερη γεύση για να υποστηρίξει την έντονη επίγευση της κρέμας τυριού και της μαρμελάδας με τα οποία συνοδεύεται.
80 Θερμίδες/Ένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 55 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. ζάχαρη
- 150ml γάλα
- 1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ σταφίδες πασπαλισμένες σε λίγο αλεύρι
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- Μαρμελάδα της επιλογής σου [Διάλεξε εδώ]
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC και ετοίμασε ένα ταψάκι, στρώνοντας με λαδόκολλα
- Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι και τρίψε μέσα το βούτυρο. Θα πρέπει να νοτίσει όλο το αλεύρι και να μοιάζει με ψίχουλα
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη και στη συνέχεια το γάλα, να μαλακώσει η ζύμη σου. Πρόσθεσε και τις σταφίδες αλευρωμένες και τιναγμένες να φύγει το extra αλεύρι
- Τώρα γύρισε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε ελαφρά να γίνει λεία. Άνοιξε σε φύλλο 2 εκατοστών περίπου
- Κόψε τη ζύμη με στρογγυλά κουπάτ και στρώσε στη λαδόκολλα. Άλειψε την επιφάνεια τους με το αυγό χτυπημένο
- Βάλε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
- Άφησε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσεις. Κόψε στη μέση και βάλε μια γενναία δόση κρέμας τυρί και μια κ.σ. μαρμελάδα
- Σέρβιρε με το πρωινό σου
Tip
Δοκίμασε να κάνεις scones με cottage cheese και γαλοπούλα. Η ελαφρώς γλυκιά γεύση δεν θα σε ξενίσει καθόλου και σε αλμυρές πρωινές δημιουργίες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ