Πεντανόστιμη ζυμωτή πίτσα με μυρωδικά, αγκινάρα και ελιές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 φλ. + έξτρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 2/3 φλ. πολύ ζεστό νερό
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1/4 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/4 κ. γλυκού μαϊντανός ξερός
- 1/2 φλ. καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. λιαστές ντομάτες σουρωμένες
- 1/3 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
- 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. φέτα θρυμματισμένη
- βασιλικός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην χαμηλή θέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε ένα φλιτζάνι αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι.
- Πρόσθεσε νερό και τρεις κουταλιές λάδι, ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
- Άρχισε να προσθέτεις σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη ελαφρώς κολλώδης.
- Αλεύρωσε μια καθαρή επιφάνεια και ζύμωσε την ζύμη για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική.
- Άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα πλάσε σε ένα μεγάλο ρολό.
- Μετάφερε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο ταψί και άνοιξέ το σε οβάλ σχήμα.
- Άλειψε την ζύμη με το υπόλοιπο λάδι και πασπάλισε με τα ξερά βότανα.
- Άπλωσε από πάνω τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές.
- Ψήσε για περίπου 15 λεπτά, αφαίρεσε από τον φούρνο, πασπάλισε με την φέτα, τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ