Σπιτική πίτσα με αρωματικά βότανα και λαχανικά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
3
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμη ζυμωτή πίτσα με μυρωδικά, αγκινάρα και ελιές

Συστατικά

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 φλ. + έξτρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 2/3 φλ. πολύ ζεστό νερό
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1/4 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/4 κ. γλυκού μαϊντανός ξερός
  • 1/2 φλ. καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. λιαστές ντομάτες σουρωμένες
  • 1/3 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. φέτα θρυμματισμένη
  • βασιλικός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην χαμηλή θέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε ένα φλιτζάνι αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε νερό και τρεις κουταλιές λάδι, ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
  • Άρχισε να προσθέτεις σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη ελαφρώς κολλώδης.
  • Αλεύρωσε μια καθαρή επιφάνεια και ζύμωσε την ζύμη για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική.
  • Άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα πλάσε σε ένα μεγάλο ρολό.
  • Μετάφερε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο ταψί και άνοιξέ το σε οβάλ σχήμα.
  • Άλειψε την ζύμη με το υπόλοιπο λάδι και πασπάλισε με τα ξερά βότανα.
  • Άπλωσε από πάνω τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές.
  • Ψήσε για περίπου 15 λεπτά, αφαίρεσε από τον φούρνο, πασπάλισε με την φέτα, τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164