Αρωματική πίτσα με χειροποίητη ζύμη, πέστο από φύλλα καρότου και φρέσκα βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. γλυκού ζάχαρη
- ½ κ. γλυκού ξερή μαγιά
- 2¼ φλ. αλεύρι γοχ
- 1½ κ. σούπας + έξτρα για το ψήσιμο ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού αλάτι
- ⅓ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ. σούπας χυμός lime
- 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα φρέσκος βασιλικός
- 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα φύλλα καρότου
- ⅓ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
- ¼ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα δυόσμος
- αλάτι
- 4 μέτρια καρότα σε φλοίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στον κάδο του μίξερ ανακάτεψε την ζάχαρη με την μαγιά και 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό με τον αναδευτήρα ζύμης.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και το λάδι και συνέχισε να ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου έξι λεπτά.
- Κάλυψε την ζύμη και άφησέ την για μισή ώρα να “ξεκουραστεί” σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πρόσθεσε το αλάτι και πλάσε την ζύμη μέχρι να το αφομοιώσει.
- Κόψε το ζυμάρι στην μέση και πλάσε δύο μπάλες.
- Βάλε τις μπάλες ζύμης σε δύο μπολ, ράντισέ τες με μπόλικο λάδι, κάλυψέ τες με μεμβράνη και άφησέ τες στο ψυγείο για μία ημέρα.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 270 βαθμούς και άφησε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στο μπλέντερ χτύπησε την παρμεζάνα με το σκόρδο, τον χυμό lime, τον βασιλικό, τα φύλλα καρότου, το λάδι και τον δυόσμο με αλατοπίπερο.
- Πλάσε τα δύο ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα και τοποθέτησέ τα σε ελαφρώς λαδωμένα ταψιά για πίτσα.
- Μοίρασε από πάνω το πέστο καρότου και τις φλοίδες καρότου.
- Ράντισε με λάδι, πασπάλισε με αλάτι και ψήσε για περίπου 12 λεπτά.
- Όταν κρυώσει ελαφρώς η πίτσα, πασπάλισε με έξτρα φύλλα καρότου, βασιλικού και δυόσμου και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ