Συνταγή για αλμυρά μάφιν σαν πίτσα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η πίτσα που αγαπάς γίνεται μάφιν. Για να την απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ημέρας, κρύα ή ζεστή. Δες πώς θα ετοιμάσεις τα εθιστικά αυτά μάφιν! 

Συστατικά

  • 1 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού κόκκινη σάλτσα για πίτσα
  • 1 1/4 φλιτζάνια μοτσαρέλα
  • 12 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μπαχαρικά
  • 250 γρ. ντοματίνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρώς 12 φόρμες για μάφιν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τη μαγιά, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και προσθέτεις σταδιακά ελαιόλαδο και 2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό. Ανακατεύεις μέχρι να σχηματιστεί μία κολλώδης ζύμη.
  • Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και αφού έχεις φορέσει τα γαντάκια σου, ζυμώνεις τη ζύμη σου για 10 λεπτά. Με μία πλάστιγγα, ανοίγεις τη ζύμη σου.
  • Χρησιμοποιώντας στρογγυλά κουπάτ, χωρίζεις τη ζύμη σου σε 12 κομμάτια.
  • Τοποθετείς τη ζύμη σου στις 12 φόρμες, με στόχο να καλύπτει περιμετρικά η ζύμη και την κάθε φόρμα.
  • Απλώνεις τη σάλτσα για πίτσα σε κάθε ζύμη, προσθέτεις τη μοτσαρέλα, το βασιλικό και τα ντοματίνια. Ολοκληρώνεις με τριμμένο τυρί.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164