Η πίτσα που αγαπάς γίνεται μάφιν. Για να την απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ημέρας, κρύα ή ζεστή. Δες πώς θα ετοιμάσεις τα εθιστικά αυτά μάφιν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζανιού κόκκινη σάλτσα για πίτσα
- 1 1/4 φλιτζάνια μοτσαρέλα
- 12 φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 1/4 κουτ. του γλυκού μπαχαρικά
- 250 γρ. ντοματίνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρώς 12 φόρμες για μάφιν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τη μαγιά, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και προσθέτεις σταδιακά ελαιόλαδο και 2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό. Ανακατεύεις μέχρι να σχηματιστεί μία κολλώδης ζύμη.
- Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και αφού έχεις φορέσει τα γαντάκια σου, ζυμώνεις τη ζύμη σου για 10 λεπτά. Με μία πλάστιγγα, ανοίγεις τη ζύμη σου.
- Χρησιμοποιώντας στρογγυλά κουπάτ, χωρίζεις τη ζύμη σου σε 12 κομμάτια.
- Τοποθετείς τη ζύμη σου στις 12 φόρμες, με στόχο να καλύπτει περιμετρικά η ζύμη και την κάθε φόρμα.
- Απλώνεις τη σάλτσα για πίτσα σε κάθε ζύμη, προσθέτεις τη μοτσαρέλα, το βασιλικό και τα ντοματίνια. Ολοκληρώνεις με τριμμένο τυρί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ