Έχεις συνδέσει το κέικ με τον καφέ ή το τσάι σου που σημαίνει γλυκό. Σήμερα θα φτιάξεις το πιο νόστιμο αλμυρό με ελιές, κολοκύθια και μπέικον. Ένα σνακ για το γραφείο ή το σχολείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
- 3 αυγά
- 100 γρ μπέικον κομμένα σε μικρά καρέ
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml γάλα πλήρες
- 60 γρ κασέρι τριμμένο
- 60 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 3 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλ. ελιές χωρίς τα κουκούτσια και κομμένες σε μικρά καρέ
- 1/2 κγ ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τα τριμμένα κολοκύθια στο σουρωτήρι, ρίχνεις αλάτι και τα αφήνεις να στραγγίξουν
- Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα
- Το αφαιρείς και το αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς πολύ καλά τα αυγά με το σύρμα
- Προσθέτεις ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και τα ανακατεύεις καλά
- Προσθέτεις τα κολοκύθια αφού τα έχεις στραγγίξει πολύ καλά με τα χέρια σου, μαζί με τα τριμμένα τυριά, το μπέικον και τις ελιές
- Ανακατεύεις πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν
- Αλευρώνεις και βουτυρώνεις μια φόρμα για κέικ και αδειάζεις το μείγμα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις το κέικ για 50-55 περίπου λεπτά
- Το αφήνεις να κρυώσεις, το βγάζεις από τη φόρμα και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ