Κέικ, αλλά αλμυρό. Το αγγλικό μπέικον συναντά τις το ζεστό τυρί και μαζί δημιουργούν ένα κέικ, από το οποίο θες να απολαμβάνεις ένα κομμάτι κάθε μέρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αβγά
- 150 γρ. κίτρινο τυρί της επιλογής σου
- 100 γρ. μπέικον
- 2 πολύχρωμες πιπεριές, πολύ καλά καθαρισμένες και κομμένες σε αρκετά μικρά κομμάτια
- 1 συσκευασία ξηρή μαγιά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας γάλα
- Λίγο βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κόβεις αρχικά και στη συνέχεια τσιγαρίζεις το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρεις σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, προκειμένου να απορροφηθεί το περιττό λίπος.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τη μαγιά και το αλεύρι.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα αβγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
- Ενώνεις τα μείγματα των δύο μπολ και ομογενοποιείς για να σχηματίσεις το τελικό.
- Προσθέτεις το μπέικον, το οποίο έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια, το επίσης κομμένο τυρί και τις πιπεριές. Ανακατεύεις προσεκτικά να πάνε παντού τα υλικά σου.
- Βουτυρώνεις μία φόρμα κέικ και περιχύνεις το μείγμα σου.
- Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 45 – 50 λεπτά.
- Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρεις σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ