Το πορτοκαλί λαχανικό, με τις θαυματουργές ιδιότητες, ενσωματώνεται στο κλασικά αγαπημένο μάφιν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. της σούπας baking powder
- 2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια καρότα, ψιλοκομμένα και καθαρισμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το νερό και τις σταφίδες. Αφήνεις στην άκρη για 15 λεπτά και μετά αφαιρείς το νερό από το μπολ.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μερικές φόρμες μάφιν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη σόδα μαγειρέματος, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις τα αβγά, το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη. Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα, και ανακατεύεις μέχρι να “δέσει” το τελικό σου μείγμα.
- Καθαρίζεις και ψιλοκόβεις τα καρότα. Τα προσθέτεις στην παραπάνω ζύμη μαζί με τις σταφίδες. Ανακατεύεις και έτοιμη η ζύμη σου.
- Περιχύνεις το μείγμα σου σε φόρμες μάφιν και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ