Το πιροσκί είναι παραδοσιακό, αρτοσκεύασμα της Ρωσίας. Θρεπτικό και γευστικό είναι το απόλυτο snack πατάτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 μεγάλες πατάτες γύρω στα 600 γρ.
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη ζύμη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 250 ml χλιαρό νερό
- 600 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
Ζύμη
-
Ρίχνεις σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό
-
Ανακατεύεις καλά, το σκεπάζεις και το αφήνεις στην άκρη για 15-20
- Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά με τα χέρια
- Απλώνεις αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώνεις τη ζύμη προσθέτοντας λίγο αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια
- Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή την αφήνεις σκεπασμένη στην άκρη για 1 περίπου ώρα μέχρι να φουσκώσει
Γέμιση
-
Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε μικρά καρέ
-
Τις βράζεις σε μια κατσαρόλα με νερό για 20 περίπου λεπτά
-
Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν
-
Με ένα πιρούνι λιώνεις τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τον προσθέτεις στο τηγάνι με τα κρεμμύδια
- Ανακατεύεις και το αφήνεις λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
-
Παίρνεις μικρή ποσότητα ζύμης και φτιάχνουμε και την πλάθεις σε σχήμα μικρή μπάλας
-
Ανοίγεις τη ζύμη στο κέντρο και τη βάζεις 1-2 κουταλιές από τη γέμιση
-
Κλείνεις το πιροσκί προσεχτικά και συνεχίζεις με την υπόλοιπη ζύμη
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τηγανίζεις τα πιροσκί μέχρι να πάρουν χρώμα
- Τα σερβίρεις ζεστά.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ