Μία πίτσα από την Ιταλία, ιδανική επιλογή για να συνοδεύσεις την ταινία σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Σπιτική ζύμη για πίτσα (συνταγή θα βρεις εδώ)
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα
- 2 φλιτζάνια ρόκα
- 1/3 του φλιτζανιού μοτσαρέλα, τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C και τοποθετείς ένα αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι σου για 5 λεπτά.
- Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι.
- Με έναν πλάστη, σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, απλώνεις το φύλλο σου και προσθέτεις την ρικότα και τη μοτσαρέλα.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι, το προσούτο και τη ρόκα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Περιμένεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ