Μια pizza είναι τέλεια ιδέα τόσο για το μεσημέρι όσο και βραδινό. Θα φτιάξεις την πιο νόστιμη και υγιεινή με κατσικίσιο τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη θα χρειαστείς
- 900 γρ. αλεύρι για πίτσα
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 γρ. νωπή μαγιά
- 450 ml παγωμένο νερό
Για τη γέμιση θα χρειαστείς:
- 1 πατάτα κομμένη σε μικρές και λεπτές φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά
- Προσθέτεις σιγά σιγά το νερό
- Θρυμματίζεις τη νωπή μαγιά πάνω στη ζύμη ενώ τη χτυπάς στο μίξερ
- Συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή
- Τη σκεπάζεις με μια πετσέτα και την αφήνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για 20 περίπου λεπτά
- Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 μπάλες και τις βάζεις σε ένα ταψί
- Τις καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και τις βάζεις στο ψυγείο για 24 ώρες
- Αλευρώνεις μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγεις με τον πλάστη τις μπάλες της ζύμης
- Αν θέλεις να φτιάξεις μία μόνο πίτσα βάζεις την υπόλοιπη ζύμη στην κατάψυξη
- Σε ένα μικρό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγανίζεις τις πατάτες
- Τις τοποθετείς σε ένα πιάτο που έχεις απλώσει απορροφητικό χαρτί
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς
- Ρίχνεις λάδι στην ανοιγμένη ζύμη και ρίχνεις από πάνω το κασέρι, το κατσικίσιο τυρί, τις πατάτες, την παρμεζάνα, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι
- Τοποθετείς προσεκτικά την πίτσα στο ταψί και την ψήνεις για 6-7 λεπτά
- Τη σερβίρεις ζεστή.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ