Το κουνουπίδι είναι λαχανικό εποχής και σήμερα θα το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια υπέροχη πίτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι
- 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- 1/4 μοτσαρέλα
- πιπέρι
- ρίγανη
- σκόρδο σε σκόνη
- 1 αβγό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς
-
Απλώνεις σε ένα μικρό ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
-
Πλένεις καλά το κουνουπίδι και το κόβεις σε μικρά μπουκέτα και βράσεις σε μια κατσαρόλα με νερό για 6 περίπου λεπτά
- Βάζεις το το βρασμένο κουνουπίδι στο multi και το πολτοποιείς
- Το στραγγίζεις πολύ καλά και ρο ρίχνεις σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την μοτσαρέλα
- Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Λαδώνεις το αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις το μείγμα
- Ψήνεις την πίτσα για 12-14 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
- Βγάζεις την pizza από το φούρνο και προσθέτεις τα κομμάτια μοτσαρέλας και υλικά της αρεσκείας σου
- Την βάζεις και πάλι στο φούρνο για 6 ακόμη λεπτά.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ