Συνταγή για pizza με κουνουπίδι και μοτσαρέλα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κουνουπίδι είναι λαχανικό εποχής και σήμερα θα το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια υπέροχη πίτσα. 

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 μοτσαρέλα
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • σκόρδο σε σκόνη
  • 1 αβγό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς
  •  

    Απλώνεις σε ένα μικρό ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

  •  

    Πλένεις καλά το κουνουπίδι και το κόβεις σε μικρά μπουκέτα και βράσεις σε μια κατσαρόλα με νερό για 6 περίπου λεπτά

  • Βάζεις το το βρασμένο κουνουπίδι στο multi και το πολτοποιείς
  • Το στραγγίζεις πολύ καλά και ρο ρίχνεις σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την μοτσαρέλα
  • Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Λαδώνεις το αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις το μείγμα
  • Ψήνεις την πίτσα για 12-14 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Βγάζεις την pizza από το φούρνο και προσθέτεις τα κομμάτια μοτσαρέλας και υλικά της αρεσκείας σου
  • Την βάζεις και πάλι στο φούρνο για 6 ακόμη λεπτά.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164