Μια σπιτική pizza είναι τέλεια ιδέα για το weekend και αν θέλεις να είναι ελαφριά και γευστική ταυτόχρονα θα συνδυάσεις το σπανάκι με τη μοτσαρέλα. Απλά θα την λατρέψεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 370γρ. κατεψυγμένη ζύμη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 200γρ. σπανάκι πλυμένο καλά και στραγγισμένο
- 225γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο και θυμάρι μαζί
- 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γλ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Λαδώνεις ένα ταψί και απλώνεις τη ζύμη
- Την ψήνεις για 10 περίπου λεπτά και όταν την βγάλεις από το φούρνο ρίχνεις αλάτι και απλώνεις ελαιόλαδο με ένα πινέλο
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις το σπανάκι, ανακατεύεις και το αφήνεις για 5 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις το τυρί κρέμα, λίγο αλάτι, το μίγμα των αρωματικών, ανακατεύεις συνεχώς και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση
- Απλώνεις το μίγμα από την κατσαρόλα πάνω στη ζύμη ομοιόμορφα και προσθέτεις τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα
- Ψήνεις την πίτσα για 5 περίπου λεπτά και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ