Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κομμάτι μαγιά μπύρας (13 γρ ξερή μπύρα)
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 500 γρ βούτυρο
- 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 3 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνεις, φορώντας πρώτα τα γάντια σου. Αν η ζύμη είναι κάπως στεγνή, τότε πρόσθεσε λίγο γάλα. Αν πάλι είναι παραπάνω μαλακιά, τότε συμπλήρωσε λίγο αλεύρι
- Βάλε το μπολ στο ψυγείο και άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί όλο το βράδυ
- Το επόμενο πρωί, χτυπάς το βούτυρο με 2 κουτ. της σούπας αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Τυλίγεις τη ζύμη με μια μεμβράνη και την χτυπάς στον πάγκο της κουζίνας, μέχρι να “ελευθερωθεί” από τον αέρα.
- Ανοίγεις ένα παραλληλόγραμμο και αλείφεις 3/4 της επιφάνειάς τους με το μείγμα του βουτύρου.
- Φέρνεις τη μία άκρη στη μέση και επανάλαβε το ίδιο με την άλλη άκρη. Διπλώνεις τη ζύμη στα τρία.
- Βάζεις πάλι τη ζύμη στο ψυγείο, αφού την τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις ξανά για για 2 ώρες.
- Παίρνεις τη ζύμη, την ανοίγεις και κόβεις σε τρίγωνα, τα οποία στη συνέχεια τυλίγεις σε κρουασάν.
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.
- Απολαμβάνεις με τον καφέ σου ή οποιαδήποτε στιγμή θέλεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ