Σαββατοκύριακο στο σπίτι και δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για μαγειρικούς πειραματισμούς. Αυτά τα νάτσος με το μείγμα τυριών θα τα λατρέψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία τορτίγιες καλαμποκιού
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουτ. της σούπας χυμός λάιμ
- 1 κουτ. της σούπας κύμινο
- 1 κουτ. του γλυκού τσίλι
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Για το μείγμα τυριών:
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα απαλή
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Με ένα μαχαίρι κόβεις την τορτίγια σε 8 τριγωνικά κομμάτια και τις απλώνεις σε μία λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μικρό μπουκάλι αναμειγνύεις το ελαιόλαδο και το χυμό από λάιμ. Ψεκάζεις τις μικρές τορτίγιες.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το κύμινο, το τσίλι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Το περιχύνεις στις τριγωνικές τορτίγιες.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 14 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο. Αναμειγνύεις με το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου.
- Σταδιακά, αρχίζεις να προσθέτεις το γάλα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και το τυρί με τη μουστάρδα στο τέλος. Μόλις το ντιπ τυριού “δέσει”, απομακρύνεις από την φωτιά.
- Σερβίρεις και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ