Ένα ιταλικό, υπέροχο, αφράτο ψωμί που θα νοστιμίσει τα πρωινά σου – και όχι μόνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. της σούπας ζεστό νερό
- 15 γρ. νωπή μαγιά
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 15 ντοματίνια
- Φρέσκα φυλλαράκια δενδρολίβανο
- Χοντρό και ψιλό αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Λιώνεις τη μαγιά στο νερό και το αφήνεις εκεί για 10 λεπτά. Λιώνεις το σκόρδο μέσα σε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και αφήνεις το μείγμα σου να αρωματιστεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι με λίγο ψιλό αλάτι. Ανοίγεις μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτεις τη μαγιά, το υπόλοιπο λάδι και την παρμεζάνα. Ζυμώνεις με το χέρι σου και όταν γίνει ένα σώμα, γυρίζεις σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζεις το ζύμωμα για 10 λεπτά να γίνει ελαστική
- Μαζεύεις τη ζύμη σου σε μια μπάλα, κάνεις μια μικρή τομή με ένα κοφτερό μαχαίρι στην επιφάνεια και την αφήνεις σκεπασμένη με πετσέτα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.
- Ζυμώνεις ξανά ελαφρά και απλώνεις σε ένα ταψάκι που έχεις ραντίσει με ελαιόλαδο.
- Με ένα μαχαίρι, ανοίγεις εσοχές στη ζύμη σου και χώνεις τα ντοματίνια. Πασπαλίζεις με δενδρολίβανο για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ