Η pizza είναι πάντα μια καλή ιδέα. Για την ακρίβεια η καλύτερη. Κι αν θέλεις την πιο ελαφριά και νόστιμη θα φτιάξεις την καλύτερη Μαργαρίτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 70 ml χλιαρό νερό
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 μπάλες μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια
- 3 μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένες
- βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ανακατεύεις πολύ καλά
- Αφήνεις το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά
- Προσθέτεις στο μείγμα αλάτι και λάδι και το χτυπάς με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη
- Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτεις νερό κι αν είναι πολύ ελαφριά προσθέτεις 1-2 κ.σ. αλεύρι
- Πλάθεις με τα χέρια σου τη ζύμη σε μορφή μπάλας, την αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο, την σκεπάζεις και την αφήνεις σε ζεστό μέρος για περίπου μισή περίπου ώρα μέχρι να φουσκώσει
- Την ξεσκεπάζεις, τη ζυμώνεις και πάλι απαλά και την αφήνεις σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά
- Την ανοίγεις με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη
- Λαδώνεις λίγο ένα ταψί ρηχό και απλώνεις τη ζύμη
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο
- Ρίχνεις τις ντομάτες και τις αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά
- Προσθέτεις το βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C
- Απλώνεις την σάλτσα ντομάτας, και το τυρί και ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ