Μία εύκολη συνταγή με λεπτή ζύμη (για να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες) και 4 λαχταριστά τυριά. Try It!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ζύμη για κανονική μερίδα πίτσας
- 250 γρ. mozzarella κομμένη
- 250 γρ. φέτα, κομμένη
- 250 γρ. blue cheese, κομμένο σε φέτες
- 250 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
- 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 10 φύλλα βασιλικού
- Μερικοί ξηροί καρποί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς ένα αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι, τις ντομάτες λιωμένες και το σκόρδο. Βράζεις σε μία πολύ μικρή κατσαρόλα για 10 – 15 λεπτά.
- Αρχίζεις να ανοίγεις τη ζύμη. Στη συνέχεια, απλώνεις το μείγμα από το παραπάνω μπολ.
- Μόλις η ζύμη αποκτήσεις σχήμα στρογγυλό, ρίχνεις από πάνω τα τέσσερα είδη τυριού.
- Προσθέτεις μερικές φέτες τομάτας ακόμη, τα φύλλα βασιλικού και τους ξηρούς καρπούς, ρίχνοντας λίγη ρίγανη.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ