Η πίτσα ταιριάζει τέλεια με το Σαββατοκύριακο σου και η συγκεκριμένη… γάντι με τον καιρό. Καλή απόλαυση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1/2 κουτ. του γλυκού ξηρή μαγιά
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι χοντρό
- 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. της σούπας καλαμποκάλευρο κίτρινο
- 1/3 του φλιτζανιού τυρί κρέμα, χαμηλό σε λιπαρά
- 1 κουτ. της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
- 4 φέτες κρεμμύδι σε ροδέλες
- 85 γρ. κρύο καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- Σπρέι μαγειρικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ανακατεύεις 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μαγιά στο μίξερ και το αφήνεις να σταθεί 5 λεπτά. Προσθέτεις το λάδι και το αλάτι στο μείγμα της μαγιάς. Πασπαλίζεις με αλεύρι πάνω από τη μαγιά και ανακατεύεις για ακόμα 2 λεπτά.
- Ψεκάζεις τη ζύμη με σπρέι μαγειρικής και την μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ. Το καλύπτεις με μια πλαστική μεμβράνη και την τοποθετείς στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Την άλλη μέρα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Βγάζεις τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Ανοίγεις τη ζύμη σε έναν κύκλο πασπαλίζοντας με καλαμποκάλευρο.
- Ψήνεις τη ζύμη για 5 λεπτά, τη βγάζεις από το φούρνο και απλώνεις από πάνω ομοιόμορφα το τυρί. Πάνω από το τυρί, ρίχνεις την κάπαρη και το κρεμμύδι και ψήνεις για επιπλέον 5 λεπτά.
- Προσθέτεις το σολομό και πασπαλίζεις με άνηθο. Ψήνεις για 5 λεπτά ακόμη.
- Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ