Οι αγκινάρες είναι λαχανικό εποχής και super θρεπτικές και θα φτιάξεις την ωραιότερη τάρτα για το τραπέζι του weekend που πλησιάζει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη θα χρειαστείς
- 220 γρ. αλεύρι
- 110 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
- αλάτι
- 80 ml. κρύο νερό
Για τη γέμιση
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
- 4 αυγά
- 2 κεφάλια αγκινάρας
- 100 γρ. σπαράγγια
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και τα χτυπάς για 1-2 λεπτά
- Προσθέτεις σταδιακά το νερό συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό.
- Αφαιρείς τη ζύμη και την πλάθεις με τα χέρια σου.
- Την τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Βράζεις τις αγκινάρες για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.
- Κόβεις τα σπαράγγια σε μεσαία κομμάτια και τα σοτάρεις για 2 λεπτά.
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Απλώνεις λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετείς επάνω τη ζύμη.
- Την μαλακώνεις με τα χέρια και στη συνέχεια την ανοίγεις με τον πλάστη σε κυκλικό σχήμα.
- Με την βοήθεια του πλάστη απλώνεις απαλά τη ζύμη πάνω από την ταρτιέρα.
- Την τοποθετείς κανονικά στο ταψί ώστε να εφαρμόσει κόβοντας τις άκρες που περισσεύουν
- Με ένα πιρούνι την τρυπάς
- Ψήνεις την ζύμη για 15 περίπου λεπτά.
- Ρίχνετε το τυρί και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη μορφή
- Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, τα υπόλοιπα αυγά, τον άνηθο και τον δυόσμο και συνεχίζεις το χτύπημα.
- Απλώνεις στον πάτο τα μισά σπαράγγια, την κρέμα και τις 4 μισές αγκινάρες
- Τα ψήνεις για 25 λεπτά
- Ανοίγεις το φούρνο και προσθέτεις τα υπόλοιπα σπαράγγια
- Την βάζεις και πάλι να ψηθεί για 15 περίπου λεπτά
- Αφαιρείς την τάρτα από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη τουλάχιστον 40 λεπτά μέχρι να δέσει.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ