Η αλμυρή τάρτα είναι το τέλειο σνακ κι αν προσέχεις τη διατροφή σου το ανθότυρο είναι η τέλεια επιλογή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φρέσκο φύλλο ζύμης για τάρτες
- 400γρ. ανθότυρο λιωμένο
- 3 κ. σ. παρμεζάνα
- 5 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αβγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
- 1 κ.σ. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφήνεις τη ζύμη εκτός ψυγείου για μισή περίπου ώρα έτσι ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώνεις το ταψί και απλώνεις τη ζύμη καλύπτοντας και τα πλαϊνά μέρη
- Αν προεξέχει από το ταψί την κόβεις και στη συνέχεια την τρυπάς με ένα πηρούνι
- Την ψήνεις για 20 περίπου λεπτά
- Την αφαιρείς από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζεις το ανθότυρο, το γιαούρτι, τους κρόκους των αβγών και πιπέρι και ανακατεύεις με τα χέρια
- Ρίνχεις το μείγμα με τη φέτα στη μαρένγκα και ανακατεύεις απαλά
- Απλώνεις τη γέμιση στην τάρτα, ρίχνεις από πάν την παρμεζάνα και την ψήνεις για 35 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ