Συνταγή για τάρτα με σπανάκι και φέτα – Θα ολοκληρώσει άψογα τα τραπέζια σου

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το σπανάκι είναι της εποχής και η τάρτα η τέλεια ιδέα για το weekend. Θα την συνδυάσεις με φέτα και θα την σερβίρεις ζεστή. 

Συστατικά

Για την τάρτα θα χρειαστείς

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 110γρ βούτυρο
  • 1 αυγό
  • λίγο νερό

Για τη γέμιση θα χρειαστείς

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 600 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις καλά
  • Κόβεις το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζεις μαζί με το αλεύρι στο blender
  • Χτυπάς καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη
  • Προσθέτεις το αυγό και συνεχίζεις να χτυπάς
  • Ρίχνεις 1 κουταλιά νερό και χτυπάς για λίγο ακόμη
  • Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτεις νερόΤυλίγεις σε διάφανη μεμβράνη τη ζύμη αφού προηγουμένως της έχεις δώσει το σχήμα της τατριέρας ή του ταψιού που θα την ψήσεις και τη βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς, απλώνεις βούτυρο και λίγο αλεύρι στο σκεύος και βάζεις τη ζύμη έτσι ώστε να πιάσει και το πλαϊνό μέρος
  • Ρίχνεις σε μια μικρή κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και περιμένεις να ζεσταθεί
  • Προσθέτεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύεις καλά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν
  • Ρίχνεις το σπανάκι, ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μην έχει πλέον πολλά υγρά
  • Το βγάζεις από την εστία και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Κατεβάζεις το σπανάκι από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει
  • Αν χρησιμοποιήσεις όλα τα τυριά τα βάζεις σε ένα μπολ και τα ζυμώνεις καλά με τα χέρια σου
  • Προσθέτεις στα το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύεις καλά
  • Απλώνεις ομοιόμορφα στη ζύμη τη γέμιση και ψήνεις για 50 περίπου λεπτά
  • Μόλις πάρει χρώμα η ζύμη την βγάζεις από το φούρνο και σερβίρεις την τάρτα ζεστή.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164