Συνταγή για χειροποίητα παραδοσιακά καλτσόνε

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ανάμεσα στο πεϊνιρλί και την πίτσα, η σημερινή συνταγή θα σε ταξιδέψει στη γειτονική Ιταλία και θα ανταμείψει τον ουρανίσκο σου. 

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κουτ. του γλυκού λευκή ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της επιλογής σου ή ρικότα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο cheddar
  • 1/2 φλιτζάνι πεπερόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1 κουτ. της σούπας ξηρά φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις τη μαγιά στο νερό και την αφήνεις να ενεργοποιηθεί. Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύεις προσθέτοντας το ένα φλιτζάνι αλευριού.
  • Συνεχίζεις προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου. Θα πάρει σφαιρικό σχήμα.
  • Αλευρώνεις μία επιφάνεια και αρχίζεις σιγά – σιγά να ανοίγεις τη ζύμη σου.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σου σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνεις να φουσκώσει για 40 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύεις τα τυριά, τα αλλαντικά και τα φύλλα βασιλικού. Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σου, μεταφέρεις το μείγμα στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  • Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, κόβεις τη ζύμη σου στα δύο.
  • Ανοίγεις το κάθε κομμάτι σε σχήμα λεπτού κύκλου. Προσθέτεις με ένα κουτάλι τη γέμιση σου στο κέντρο και αρχίζεις να κλίνεις το κάθε κομμάτι.
  • Αλείφεις το εξωτερικό με ένα αβγό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Κόβεις στη μέση και το απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164