Η συνταγή είναι απλή, κλασική μα πάντα επιτυχημένη. Ο σολομός παντρεύεται με το γιαούρτι και τον άνηθο και διάφορα λαχανικά. Εμείς τον τυλίξαμε σε τορτίγια για τραγανή γεύση και στον παρουσιάζουμε
Θερμίδες 220
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
- 4 φέτες καπνιστό σολομό
- 1 γιαούρτι 2%
- 3-4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 4 φύλλα σγουρό μαρούλι
- Αλάτι, mix πιπεριών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε στον κέντρο μιας τορτίγιας το φύλλο μαρουλιού και από πάνω μοίρασε το καρότο και το κρεμμύδι
- Σε ένα μπολ ανάμειξε το γιαούρτι, τον άνηθο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και αλατοπιπέρωσε
- Κόψε κάθε φέτα σολομού σε λωρίδες και μοίρασε στις τορτίγες. Ρίξε από πάνω 2-3 κ.σ. από τη σος γιαουρτιού και τύλιξε
- Τύλιξε την τορτίγια σαν σουβλάκι με πίτα και βάλε σε ένα φαρδύ χαμηλό ποτήρι για να σταθεί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ