Η συνταγή είναι απλή, κλασική μα πάντα επιτυχημένη. Ο σολομός παντρεύεται με το γιαούρτι και τον άνηθο και διάφορα λαχανικά. Εμείς τον τυλίξαμε σε τορτίγια για τραγανή γεύση και στον παρουσιάζουμε
Θερμίδες 220
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
- 4 φέτες καπνιστό σολομό
- 1 γιαούρτι 2%
- 3-4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 4 φύλλα σγουρό μαρούλι
- Αλάτι, mix πιπεριών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε στον κέντρο μιας τορτίγιας το φύλλο μαρουλιού και από πάνω μοίρασε το καρότο και το κρεμμύδι
- Σε ένα μπολ ανάμειξε το γιαούρτι, τον άνηθο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και αλατοπιπέρωσε
- Κόψε κάθε φέτα σολομού σε λωρίδες και μοίρασε στις τορτίγες. Ρίξε από πάνω 2-3 κ.σ. από τη σος γιαουρτιού και τύλιξε
- Τύλιξε την τορτίγια σαν σουβλάκι με πίτα και βάλε σε ένα φαρδύ χαμηλό ποτήρι για να σταθεί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ