Σαν μικρά πιτσάκια με δική τους αφράτη ζύμη και υπέροχη γέμιση. Είναι ότι πρέπει για μια μπουκιά απόλαυσης, όταν θα πεθαίνεις της πέινας μετά από το μπάνιο! Ένα μεγάλο και νόστιμο κομμάτι έχει μόλις 285 θερμίδες…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία ξηρή μαγιά
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- 120 γρ. κόκκινες γλυκιές πιπεριές
- 1/2 φλιτζάνι μαύρε ελιές καλαμών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μαγιά με το ζεστό νερό και άφησε να σταθεί 10 λεπτά
- Ανακάτεψε στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ την μαγια, το αλεύρι, το αυγό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά να γίνει μια ζύμη
- Συνέχισε το ζύμωμα σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά
- Λάδωσε ένα μεγάλο μπολ ελαφρά και βάλε μέσα τη ζύμη σου να καλυφθεί με το λάδι. Σκέπασε και άφησε να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μία ώρα
- Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC
- Ανακάτεψε το ζαμπόν με το τυρί, τις πιπεριές και τις ελιές σε ένα μπολ
- Βγάλε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξε σε επίπεδο ορθογώνιο σχήμα
- Κόψε σε μικρά μπαστουνάκια και άπλωσε πάνω τους το μείγμα των τυριών. Δίπλωσε τις άκρες επάνω από τη γέμιση
- Πιάσε τη μία άκρη και τέντωσε τη ζύμη προς την απέναντι πλευρά ώστε να καλύψεις τη γέμιση. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά
- Βάλε τα ψωμάκια σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι, σκέπασε με πανί και άφησε και πάλι να φουσκώσουν για 40 λεπτά
- Ψήσε για 20 με 30 λεπτά να πάρουν χρώμα
Tip
Μήπως η μαγιά η το baking soda σου έχει μπαγιατέψει και δεν λειτουργεί; Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα το τεστάρεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ