Ζύμη ολικής άλεσης για πίτσα

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια νόστιμη ζύμη ολικής, για να δοκιμάσεις πίτσα, αλλά να μην πάρεις και extra θερμίδες

Συστατικά

  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό και πρόσθεσε την μαγιά. Άφησε το μείγμα να σταθεί 10 λεπτά
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το αλάτι
  • Στη συνέχεια ανακάτεψε το αλεύρι ολικής άλεσης και 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά να γίνει μια ζύμη
  • Βγάλε τη ζύμη και δούλεψέ τη σε επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Βάλε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και γύρισέ τη να λαδωθεί από όλες τις πλευρές σκέπασε με πετσέτα και άφησε να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα
  • Στη συνέχεια χώρισε τη ζύμη σε δύο μέρι και άφησε ακόμη 45 λεπτά να πάρει περισσότερο όγκο
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC άνοιξε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι όσο πιο λεπτή μπορείς
  • Αν θέλεις μπορείς να την ψήσεις για 10-15 λεπτά σκέτη και στη συνέχεια να προσθέσεις τα υλικά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164