H Nigella Lawson ειδικεύεται στις γρήγορες αλλά πολύ απολαυστικές συνταγές όπως αυτή η ατομική κοτόπιτα σε κουπάκια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φέτες μπέικον κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 κ.γλυκού αρωματισμένο ελαιόλαδο με σκόρδο
- 125 γραμμ. ψιλοκομμένα μικρά μανιτάρια
- 250 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
- 25 γραμμ. αλεύρι
- μισό κουταλάκι θυμάρι ξερό
- 1 κ.σούπας βούτυρο
- 300 ml ζεστό ζωμό κότας
- 1 κ.σούπας μαρσάλα
- 375 γραμμ. σφολιάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο βάλε το μπέικον και τηγάνισέ το μέχρι να τραγανίσει.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλεύρωσε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το αλεύρι στο οποίο έχεις ρίξει και το θυμάρι.
- Βάλε το βούτυρο στο τηγάνι με το μπέικον και μόλις λιώσει βάλε το κοτόπουλο αλλά και το αλεύρι που έχει περισσέψει από το αλεύρωμα.
- Ανακάτεψε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κοτόπουλο.
- Ρίξε το ζεστό ζωμό και το μαρσάλα ανακατεύοντας ώστε να αρχίσει να σχηματίζεται μια σάλτσα. Άφησέ την να βράσει περίπου 5 λεπτά.
- Πάρε δυο πυρίμαχα κουπάκια των 300 ml.
- Κόψε δύο λωρίδες σφολιάτας και βάλε την καθεμία σαν στεφανάκι γύρω από το στόμιο κάθε μικρού πυρέξ.
- Βρέξε λίγο τις άκρες για να τις κολλήσεις καλά αλλά και για να κολλήσουν στο πυρέξ.
- Κόψε δύο στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας ώστε να καλύπτεται η επιφάνεια από τα πυρέξ.
- Μοίρασε το μίγμα του κοτόπουλου στα δύο πυρεξάκια.
- Βρέξε ελαφρά το στεφανάκι της σφολιάτας αλλά και τη γύρω γύρω τα στρογγυλά κομμάτια που θα καλύψουν τη γέμιση (από την πλευρά που θα τα κολλήσεις) και ένωσε τις δύο σφολιάτες με τα χέρια σου ή με ένα πιρούνι.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσει.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ