Η γεμάτη γεύση του, το υπέροχο χρώμα του και η ξεχωριστή υφή του το κάνουν μοναδικό!
Ιδανικό για σαλάτες, για σος και ντιπ αλλά και ως συνοδευτικό σε πολλές, πολλές συνταγές! Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο πλούσια λαχανικά σε Ω3 καλά λιπαρά και δίνει εξωτικό χρώμα και γεύση στα πιάτα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Eπιλογή: Είναι από τα λίγα προϊόντα που καλό θα είναι να τα αγοράσεις σκληρά και ελαφρώς άγουρα και να τα αφήσεις να γίνουν στο καλάθι σου. Εξέτασε καλά το εξωτερικό του να είναι ομοιόμορφο και χωρίς μώλωπες και περίεργους χρωματισμούς. Τέλος, δοκίμασε να ανακινήσεις το φρούτο. Αν το κουκούτσι είναι ελεύθερο στο εσωτερικό και ακούγεται να… κουδουνίζει, καλό είναι να επιλέξεις άλλο αβοκάντο.
– Το αβοκάντο πρέπει να καταναλώνεται πολύ γρήγορα και δεν είναι καλό να μένει για ώρες κομμένο γιατί μαυρίζει! Παρόλα αυτά μέχρι να το σερβίρεις μπορείς να το διατηρήσεις φρέσκο και ζωντανό με λίγο χυμό λεμονιού! Αν πάλι ετοιμάσεις γουακαμόλε, θυμήσου να βυθίσεις το κουκούτσι του μέσα στο ντιπ για να μείνει φρέσκο και με ζωντανό χρώμα για περισσότερο καιρό!
Α! Και μην ξεχάσω… Κανονικά το αβοκάντο, όπως άλλωστε και η ντομάτα δεν είναι λαχανικό, είναι φρούτο!!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ