Μπορεί να αναζητάτε τη γλυκιά γεύση. Η παρακάτω συνταγή θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας αυτή και ταυτόχρονα είναι φτωχή σε λιπαρά και χοληστερόλη, σε αντίθεση με τα κοινά γλυκά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεγάλα αχλάδια
- 2 κ.γ ζάχαρη
- 1/4 κ.γ κανέλα
- 1/4 φλιτζάνι cranberries ή διάφορα αποξηραμένα φρούτα
- 1/4 φλιτζάνι χυμό μήλου
- 1/2 φλιτζάνι παγωμένο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε τον πυρήνα και τους σπόρους
- Τοποθετήστε τα αχλάδια, με τις κομμένες πλευρές επάνω, σε ένα γυάλινο πιάτο.
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίστε ομοιόμορφα τα αχλάδια
- Προσθέστε τα cranberries στις κοιλότητες των αχλαδιών.
- Ρίξτε το χυμό μήλου μέσα και γύρω από τα αχλάδια και καλύψτε το πιάτο χαλαρά με λαδόκολλα
- Ψήστε τα σε φούρνο μικροκυμάτων 6-8 λεπτά ή μέχρι τα αχλάδια να είναι τρυφερά.
- Αφήστε το πιάτο να κρυώσει 5 λεπτά.
- Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα αχλάδια σε πιάτα σερβιρίσματος.
- Περιχύστε τους χυμούς πάνω από τα αχλάδια και τα σερβίρετε με παγωμένο γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ