Ποσαριστά αυγά σε σάλτσα με μπαχαρικά και ρεβύθια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κονσέρβα ρεβύθια
- 2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1κ. γλυκού κύμινο
- 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
- 1 φλ. φέτα
- 8 αυγά
- 1 κ. σούπας μαϊντανός
- 1 κ. σούπας κόλιανδρος
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ζέστανε σε ένα πυρίμαχο τηγάνι το λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, τα ρεβύθια, την πάπρικα και το κύμινο και σοτάρισε για άλλα τρία λεπτά.
- Ρϊξε και την ντομάτα και βράσε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα και πασπάλισέ τη με την τριμμένη φέτα και σπάσε τα αυγά στη σάλτσα σαν να ετοιμάζεις μάτια.
- Βάλε το πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο και ψήσε για πέντε με οκτώ λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
- Πασπάλισε με τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ