Ένας εκλεκτός μεζές που όπως διαβάζουμε είναι κλασικό πρωινό στο Ισραήλ. Δεν ξέρω αν ενδείκνυται για πρωινό, είναι όμως σίγουρα υπέροχος τρόπος να σερβίρεις τα αυγουλάκια σου μαζί με ούζο ή κρασί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 καυτερές πιπεριές χαλαπένιος
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
- 1 κονσέρβα τοματάκια ολόκληρα (περίπου 800γρ.)
- Αλάτι
- 8 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Πίτες για σουβλάκι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τις πιπεριές καθαρισμένες από τα σποράκια, μαζί με το κρεμμύδι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν για έξι λεπτά
- Πρόσθεσε το σκόρδο σπασμένο, το κύμινο και την πάπρικα και συνέχισε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς
- Βάλε τις ντομάτες με τα υγρά τους σε ένα μπολ και λιώσε με τα χέρια σου. Βάλε τις ντομάτες στο σκεύος μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και χαμήλωσε τη φωτιά στο μέτριο να σιγοβράσει ώσπου να δέσει λίγο η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά. Αλάτισε
- Σπάσε ένα ένα τα αυγά μέσα στη σάλτσα, μοιράζοντάς τα καλά μέσα στο σκεύος. Σκέπασε την κατσαρόλα και ψήσε για 5′ λεπτά να στερεοποιηθούν οι κρόκοι. Άνοιξε το σκέυος, και με ένα κουτάλι ρίξε προσεκτικά την καυτή σάλτσα πάνω από το ασπράδι να ψηθεί, προσέχοντας να μην διαλύσεις τον κρόκο
- Κατέβασε από τη φωτιά, πασπάλισε με την τριμμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμάκι ή πιτούλες
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ