Μια απλή συνταγή μετατρέπεται σε εντυπωσιακό finger food που μυρίζει… θάλασσα. Διαλέξαμε να προσθέσουμε θαλασσινή γεύση από καβούρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μεγάλα αυγά
- 1 κ.σ. λευξό ξύδι
- 100 γρ. σουρίμι ή κρέας καβουριού βρασμένο
- ¼ του φλιτζανιού μαγιονέζα
- ½ μικρό σέλερι ψιλοκομμένο
- Το χυμό από ½ λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα αυγά σε μεγάλη κατσαρόλα, σκέπασε με μπόλικο κρύο νερό και το ξύδι. Βράσε τα αυγά σε μέτρια φωτιά για 10′ λεπτά να γίνουν σφιχτά. Χύσε το καυτό νερό και γέμισε την κατσαρόλα με παγωμένο νερό. Άφησε τα αυγά να σταθούν 20′ λεπτά.
- Καθάρισε και κόψε οριζόντια, ώστε να πάρεις δύο σκαφάκια από ασπράδι από το κάθε αυγό. Βγάλε τον κρόκο.
- Βάλε τους κρόκους σε μεγάλο μπολ και λιώσε με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε το σουρίμι λιωμένο επίσης, τη μαγιονέζα, το σέλερι, το χυμόλεμόνι και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα σώμα.
- Γέμισε με το μείγμα τα ασπράδια και πασπάλισε με λίγο πιπέρι καγιέν.
- Κόψε τις πιπεριές σε τριγωνικό σχήμα να θυμίζουν πανί καραβιού. Στερέωσε από ένα σε κάθε αυγό και βάλε τα αυγά στο ψυγείο.
- Σέρβιρε δροσερά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ