Όταν η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στα ύψη και ο υδράργυρος κινδυνεύει να πάρει… φωτιά, μία είναι η σκέψη όλων μας για να καταφέρουμε να δροσιστούμε κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο: ένα λαχταριστό, κρεμώδες και “πλούσιο” παγωτό! Γιατί, όμως, να τρέχεις στα πλησιέστερα ζαχαροπλαστεία, περίπτερα και σούπερ μάρκετ για να βρεις αυτή τη μικρή ανάσα δροσιάς, όταν μπορείς να φτιάξεις μόνη σου το πιο νόστιμο, εύκολο και γρήγορο παγωτό; Και μάλιστα χωρίς καθόλου κόπο και φυσικά χωρίς να χρησιμοποιήσεις ειδικό εξοπλισμό! Άλλωστε, μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο από το χειροποίητο, σπιτικό παγωτό; Εγώ σίγουρα όχι!
Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε μία super απλή και πεντανόστιμη πρόταση για παγωτό που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι, με υλικά που ήδη έχουμε στο ψυγείο! Φυσικά, βοηθός μας σε αυτό το εγχείρημα είναι ο chef και συγγραφέας, Τάσος Αντωνίου, που μας δανείζει τη συνταγή του για εύκολο παγωτό με δυο υλικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εύκολο παγωτό με δυο υλικά που μπορείς να ετοιμάσεις σε 10 λεπτά!
Συνολικός χρόνος παρασκευής: 7 ώρες 10 λεπτά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μερίδες: 6 άτομα
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
♦ 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά πολύ κρύα
♦ 1 συσκευασία (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
Και τι πρέπει να κάνεις:
♦ Στο μίξερ χτύπησε σε μεγάλη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα, για περίπου 8-10 λεπτά.
♦ Πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
♦ Σε αυτό το στάδιο μπορείς να προσθέσεις υλικά της προτίμησής σου, όπως μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας ή μαρμελάδα.
♦ Μετάφερε το μείγμα σε ένα μακρόστενο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και ίσιωσέ το με μια σπάτουλα
♦ Άφησε το παγωτό στην κατάψυξη για έξι με επτά ώρες.
Δες στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξεις το λαχταριστό παγωτό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ