Bahian Shrimp Stew…Συνταγή από το Hollywood

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την ελληνική κουζίνα, αλλά…είναι η συνταγή της Penelope Cruz. Woman On Top λοιπόν, η ταίνια που η Penelope κέρδισε τους τηλεοπτικούς δέκτες ως τηλε-μαγείρισσα!

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 πιπεριές chily
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Πάπρικα
  • Κόκκους κόκκινου πιπεριού σπασμένου
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • 500 γρ ντοματάκια κονσέρβα ολόκληρα
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μαλακή κόρα ψωμιού
  • 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό γαρίδες φρέσκιες
  • 1/2 φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιαντρο 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε το κρεμμύδι με τις πιπεριές, το σκόρδο, την πάπρικα και την κόκκινη πιπεριά σε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι
  • Πρόσθεσε το γάλα καρύδας, τις ντομάτς, αλάτι και άφησε το μείγμα να βράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να πιει τα υγρά του για 15 λεπτά
  • Πρόσθεσε την ψύχα του ψωμιού και το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα.
  • Ζέστανε σε ένα τηγάνι 3 κ.σ λάδι και ψήσε τις γαρίδες για 3 λεπτά. Πρόσθεσέ τες στο μείγμα της σάλτσας
  • Στο ίδιο τηγάνι ψήσε το φιλέτο μπακαλιάρου και ψήσε να πάρει χρώμα 3-4 λεπτά
  • Απαλά πρόσθεσε και το ψάρι στην σάλτσα…πασπάλισε με φρεσκοκομμένο κόλιαντρο και σέρβιρε.

Tip

Δες εδώ τις βασικές οδηγίες για να ψήσεις σωστά όλα σου τα θαλασσινά!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164