Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την ελληνική κουζίνα, αλλά…είναι η συνταγή της Penelope Cruz. Woman On Top λοιπόν, η ταίνια που η Penelope κέρδισε τους τηλεοπτικούς δέκτες ως τηλε-μαγείρισσα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3-4 πιπεριές chily
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Πάπρικα
- Κόκκους κόκκινου πιπεριού σπασμένου
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια γάλα καρύδας
- 500 γρ ντοματάκια κονσέρβα ολόκληρα
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι μαλακή κόρα ψωμιού
- 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό γαρίδες φρέσκιες
- 1/2 φιλέτο μπακαλιάρου
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιαντρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σόταρε το κρεμμύδι με τις πιπεριές, το σκόρδο, την πάπρικα και την κόκκινη πιπεριά σε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι
- Πρόσθεσε το γάλα καρύδας, τις ντομάτς, αλάτι και άφησε το μείγμα να βράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να πιει τα υγρά του για 15 λεπτά
- Πρόσθεσε την ψύχα του ψωμιού και το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα.
- Ζέστανε σε ένα τηγάνι 3 κ.σ λάδι και ψήσε τις γαρίδες για 3 λεπτά. Πρόσθεσέ τες στο μείγμα της σάλτσας
- Στο ίδιο τηγάνι ψήσε το φιλέτο μπακαλιάρου και ψήσε να πάρει χρώμα 3-4 λεπτά
- Απαλά πρόσθεσε και το ψάρι στην σάλτσα…πασπάλισε με φρεσκοκομμένο κόλιαντρο και σέρβιρε.
Tip
Δες εδώ τις βασικές οδηγίες για να ψήσεις σωστά όλα σου τα θαλασσινά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ