Banana Split Light

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Προσέχεις τη δίαιτά σου, αλλά δεν μπορείς να αποχωριστείς ένα νόστιμο και απολαυστικό γλυκάκι. Συνήθως η Banana Split έχει εκατοντάδες θερμίδες… βρήκαμε όμως την παραλλαγή της που θα σου δώσει μόλις 280 θερμίδες για να την δοκιμάσεις χωρίς ενοχές.

Συστατικά

  • Για τα Cookies: 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια (ή 1/4 κ.γ. φυσική βανίλια)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Για τη γέμιση: 2 φλιτζάνια παγωτό βανίλια με χαμηλά λιπαρά
  • 3/4 του φλιτζανιού ώριμη μαλακή μπανάνα (περίπου 1 1/2 μέτρια μπανάνα)
  • 6 κ.σ. καβουρδισμένα ψιλοκομμένα φυστίκια
  • 6 κ.σ. σαντιγί
  • 6 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
  • 6 κερασάκια μαρασκίνο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τα Cookies: Ανακάτεψε τη ζάχαρη με το αλεύρι με ένα σίρμα και πρόσθεσε τη βανίλια και το αυγό
  • Χτύπησε με το μίξερ τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα για περίπου δύο λεπτά
  • Σκέπασε τη ζύμη και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες
  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC και προετοίμασε μεγάλα ταψάκια, λαμαρίνες με λαδόκολλα
  • Με ένα κουτάλι βάλε μια μεγάλι κουταλιά από τη ζύμη για cookies φτιάχνοντας στρογγυλά σχέδια πάνω στη λαδόκολλα. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο ώστε να τελειώσεις όλη τη ζύμη
  • Βάλε τα cookies στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν καφέ ξανθό χρώμα
  • Για τη γέμιση, άφησε το παγωτό για λίγη ώρα έξω από το ψυγείο να μαλακώσει
  • Ανακάτεψε το παγωτό με τη μπανάνα να αναμειχθούν καλά. Σε ένα ρηχό μπολ βάλε τα καβουρδισμένα φυστίκια
  • Βάλε ένα μπισκοτάκι και άπλωσε επάνω του περίπου 1/3 του φλιτζανιού από τη γέμιση παγωτού-μπανάνα. Σκέπασε με ένα ακόμη μπισκότο
  • Κύλησε τα σαντουιτσάκια σου επάνω στα φυστίκια και άφησέ τα σε μια μεγάλη πιατέλα
  • Βάλε μια ροζέτα σαντιγί, από πάνω ένα κερασάκι μαρασκίνο και σέρβιρε με το σιρόπι σοκολάτας

Tip

Δεν στέκεται η σαντιγί επάνω από το γλυκό; Δες εδώ τα μυστική της σφιχτής καλής σαντιγί!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164