Bίδες ολικής με λεμόνι, σκορδο και λαχανικα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Μια απλή συνταγή που με νόστιμη γεύση και λίγες θερμίδες.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 2φλ. άβραστες βίδες ολικής αλέσεως
  • 2φλ. μπρόκολο
  • 1/4φλ. κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1/2φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, σχισμένα σε κομμάτια
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά και τα κολοκυθάκια.
  • Πασπάλισε με λίγο αλάτι και μαγείρεψε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό και τις ντομάτες και μαγείρεψε για άλλα 3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι και ρίξε τα φύλλα βασιλικού.
  • Πασπάλισε με χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και μοίρασε σε 4 πιάτα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164