Αλήθεια τώρα, ποιος δεν ζήλεψε το λαχταριστό μπέργκερ που απόλαυσε η Ούμα Θέρμαν μαζί με το χορταστικό μιλκσέικ λίγο πριν καταλάβει την πίστα με τον Τζον Τραβόλτα στην ταινία Pulp Fiction του Ταραντίνο; Ε, λοιπόν, έχουμε τη συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σούπας κέτσαπ
- 1 κ.σούπας καυτερή σος
- 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και περασμένες στον τρίφτη
- μισό λευκό κρεμμύδι στον τρίφτη
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
- 4 μοσχαρίσια μπιφτέκια ψημένα
- 4 χοντρές φέτες τσένταρ
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 4 φέτες μπέικον μαγειρεμένο τραγανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την κέτσαπ και την καυτερή σος. Βάλε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσεις.
- Βάλε την τριμμένη πατάτα και το κρεμμύδι σε χαρτί κουζίνας και στίψ’ τα να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
- Βάλ’τα σε μέτριο μπολ και άφησέ τα να σταθούν για 10 περίπου λεπτά.
- Επανέλαβε το στίψιμο και ξαναβάλ’ τα στο μπολ. Αλατοπιπέρωσε.
- Ρίξε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Με το μίγμα της πατάτας φτιάξε 4 κεφτεδάκια που έχει πατήσει με το χέρι να πλατύνουν.
- Μόλις κάψει το λάδι ψήσε τους 4 κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Βγάλε από το τηγάνι και βάλε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Ψήσε τα ψωμάκια στο γκριλ να τραγανίσουν.
- Ρίξε το ελαιόλαδο σε άλλο τηγάνι και ζέστανέ το να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Σπάσε τα αυγά στο τηγάνι και σκέπασε το τηγάνι μετά από μερικά λεπτά για να ψηθούν καλά.
- Φτιάξε τα μπέργκερ: ψωμάκι, πατατοκεφτές, μπιφτέκι, τυρί, μπέικον, αυγό και στο πάνω ψωμάκι βάλε λίγο από την σος που έφτιαξες με την κέτσαπ.
- Κόψε στη μέση και σέρβιρε.
Tip
Επιβάλλεται να συνοδευτεί από καλοτηγανισμένες, τραγανές πατάτες, με τη φλούδα και καυτερή σος!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ