O Νεοϋορκέζος Chef Bobby Flay ετοιμάζει μια μπελαλίδικη, αλλά πεντανόστιμη συνταγή! Ο διευθυντής και υπεύθυνος 10 εστιατορίωνα στο Big Apple, ετοιμάζει κλασσική bolognese. Ένα πιάτο που θα έχει τόσο υπέροχη γεύση που δεν θα το πιστεύεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1,5 κιλό χοιρινό κότσι με το κόκαλο
- 1,5 κιλό μοσχαρίσιο με το κόκκαλο
- 250 γρ. πανσέτα λεπτοκομμένη
- 1 1/2 φλιτζανι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 1/2 φλιτζάνι καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 φλιτζάνι σέλερι σε κυβάκαι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ξηρό κρασί
- 3 φλτιζάνια ζωμό μοσχαρίσιο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- 4 φρέσκα φυλλαράκια θυμάρι
- 3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 6 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
- 1 φλιτζάνι τοματοχυμό
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Ψιλοκομμένο βασιλικό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC. Παράλληλα ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αλατοπιπέρωσε τα κότσια και βάλε στο σκεύος να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές
- Κατέβασε από τη φωιτά και τοποθέτησε σε ένα πιάτο. Αφαίρεσε το λίπος από το σκεύος και πρόσθεσε την πανσέτα να πάρει επίσης χρώμα. Αφαίρεσε επίσης
- Βάλε το κρεμμύδι, το καρόρο, το σέλερι, το σκόρδο στην κατσαρόλα και σόταρε να πάροπυν όλα τα λαχανικά σου χρώμα
- Συμπλήρωσε το κόκκινο κρασί, αφήνοντας για λίγο να φύγει το αλκοόλ και στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό, τις ντομάτες, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το μαϊντανό και άφησε να σιγοβράσουν
- Πρόσθεσε και τα κότσια, μαζί με το ένα τρίτο από την ποσότητα της πανσέτας. σκέπασε και μετάφερε το φαγητό στο φούρνο αφήνοντας να μαλακώσει το κρέας για 2 ώρες
- Βγάλε το κότσι από την κατσαρίλα, άφησε να κρυώσουν ώστε να το αντέχεις και ψιλόκοψε το κρέας σε μικρά κομματάκια μπουκίτσες
- Στράγγιξε το ζουμί από την κατσαρόλα, κρατώντας μόνο τα υγρά σε ένα βαθύ τηγάνι και βάλε να πάρει βράση
- Αφού πιει τα πολλά υγρά του, πρόσθεσε το κρέας και τον τοματοχυμό, το μαϊντανό, το βασιλικό και ανακάτεψε
- Αφού δέσει η σάλτσα σου σέρβιρε με ταλιατέλες
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ