Λαχταριστά burgers με κοτοσαλάτα με pesto και λιαστές ντομάτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το pesto:
- 1 φλ. φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλ. ρόκα
- 1 κ. σούπας κουκουνάρι
- 1 κ. σούπας παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
Για τα burgers:
- 1 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1/2 φλ. pesto
- 4 ψωμάκια για burger
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 1 ντομάτα σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το βασιλικό, τη ρόκα, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το σκόρδο μπλέντερ και χτύπησέ τα για μισό λεπτό.
- Πρόσθεσε σιγά- σιγά το λάδι και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Βάλε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα και κάλυψέ τα με κρύο νερό ένα δάχτυλο πάνω από τα φιλέτα.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε την κατσαρόλα και άφησέ το να σιγοβράσει για περίπου 12 λεπτά.
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και με δύο πιρούνια ξεψάχνισέ το και άφησέ το να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο με τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τη μαγιονέζα και το pesto.
- Βάλε σε κάθε ψωμάκι ένα φύλλο μαρουλιού και δύο λεπτές φέτες ντομάτας και από πάνω την κοτοσαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ