Burger με κοτοσαλάτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά burgers με κοτοσαλάτα με pesto και λιαστές ντομάτες

Συστατικά

Για το pesto:

  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. ρόκα
  • 1 κ. σούπας κουκουνάρι
  • 1 κ. σούπας παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού

Για τα burgers:

  • 1 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/2 φλ. pesto
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το βασιλικό, τη ρόκα, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το σκόρδο μπλέντερ και χτύπησέ τα για μισό λεπτό.
  • Πρόσθεσε σιγά- σιγά το λάδι και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Βάλε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα και κάλυψέ τα με κρύο νερό ένα δάχτυλο πάνω από τα φιλέτα.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε την κατσαρόλα και άφησέ το να σιγοβράσει για περίπου 12 λεπτά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και με δύο πιρούνια ξεψάχνισέ το και άφησέ το να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο με τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τη μαγιονέζα και το pesto.
  • Βάλε σε κάθε ψωμάκι ένα φύλλο μαρουλιού και δύο λεπτές φέτες ντομάτας και από πάνω την κοτοσαλάτα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164