Burger με κοτοσαλάτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά burgers με κοτοσαλάτα με pesto και λιαστές ντομάτες

Συστατικά

Για το pesto:

  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. ρόκα
  • 1 κ. σούπας κουκουνάρι
  • 1 κ. σούπας παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού

Για τα burgers:

  • 1 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/2 φλ. pesto
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το βασιλικό, τη ρόκα, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το σκόρδο μπλέντερ και χτύπησέ τα για μισό λεπτό.
  • Πρόσθεσε σιγά- σιγά το λάδι και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Βάλε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα και κάλυψέ τα με κρύο νερό ένα δάχτυλο πάνω από τα φιλέτα.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε την κατσαρόλα και άφησέ το να σιγοβράσει για περίπου 12 λεπτά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και με δύο πιρούνια ξεψάχνισέ το και άφησέ το να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο με τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τη μαγιονέζα και το pesto.
  • Βάλε σε κάθε ψωμάκι ένα φύλλο μαρουλιού και δύο λεπτές φέτες ντομάτας και από πάνω την κοτοσαλάτα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164